2013-11-07 12:17:06• hírek • Szatmár.ro

Templombúcsú Nagypeleskén

Pénteken, november 8-án, Szent Mihály arkangyal és a többi égi Erők tiszteletének ünnepén templombúcsút tartanak Nagypeleskén.

A Szent Mihály és Gábor arkangyalok görögkatolikus templomban az ünnepélyes Szentliturgia délután 17 órakor kezdődik, melyet a meghívott esperesi kerület papjai és a környékbeli települések, római- és görögkatolikus lelkipásztorok mutatnak be a hívek részvételével.

Ünnepi prédikációt mond Ft. Zelicskovics József, túrterebesi parókus. Az idei búcsú plakátján, az a korabeli Szent Mihály ikon látható, amely feltehetőleg a régi ikonosztázion alapképei közül a Mária-kép párja lehetett.

A templombúcsúra a szervezők szeretettel hívnak és várnak minden kedves vendéget, hazahívják a faluból származó és mindig örömmel hazalátogató rokonokat, ismerősöket. Az elmúlt évhez hasonlóan, a Szentliturgia végén ismét útjára indul a „Vándor-Ikon", ami pontos másolata a Peleskei Istenszülő-ikonnak. Az ikon november 21-ig, a következő Mária ünnepig lesz távol, amikor újból más egyházközség hívei viszik falujukba, otthonukba, az előre lefoglalt képet.

Aki autóbusszal szeretne eljutni Nagypeleskére, az igénybe veheti a menetrendszerinti járatot, amely 15.30-kor és 16.30-kor indul az Eötvös utcáról (megállók: Zárda, István tér, Gazda bolt) és este 19.00-kor indul vissza Nagypeleskéről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: